Kärltvätt i Stockholm

Du vet väl att från och med den 1 januari 2024 är det enligt lag obligatoriskt att sortera matavfall. Kravet gäller både privatpersoner och verksamheter.

Det myndigheterna menar med matavfall är alla ickeflytande köks- och livsmedelsavfall samt flytande matfett. Detta avfall skall samlas in i ett för ändamålet avsett sopkärl.

Detta medför såklart lite högre belastning på både soprum och sopkärl. För att bibehålla ett rent och fräscht soprum är det därför klokt att med jämna mellanrum utföra kärltvätt. Kärltvätt går fort att utföra och efter avslutad kärltvätt så slipper du både dålig lukt i soprummet och får ett fräscht sopkärl.

Kärltvätt kan utföras hela året utom när temperaturen långvarigt understiger noll grader. Generellt så kan vi utföra kärltvätt mellan mars och december, med vissa undantag om det skulle vara för kallt.

Om du inte med jämna mellanrum utför kärltvätt är risken stor att en dålig odör sprider sig i ditt soprum. Denna dåliga odör riskerar dessutom att dra till sig skadedjur i form av flugor och gnagare. Kärltvätt är extra viktigt under årets varmare månader då förruttnelseprocessen går snabbare ju högre temperaturen är.

När du ändå passar på att göra en kärltvätt så kan du samtidigt passa på att ge ditt soprum lite kär-lek. Vi erbjuder en komplett soprumstvätt i samband med kärltvätten. Då rengör vår personal hela ditt soprum, både golv väggar och tak. Även denna åtgärd bidrar till minskad lukt och ett trevligare soprum för alla att vistas i.

Kärltvätt utförs genom att en speciell tvättbil behandlar dina sopkärl med högtryck och rengöringsmedel. Kärltvätten påverkar inte själva soprummet utan det är endast sopkärlet som tvättas varför du inte behöver ha någon golvbrunn i soprummet för att kunna göra en kärltvätt.

Vi utför kärltvätt i hela Stockholm och tvättar allt ifrån ett kärl och uppåt. Vi kan tvätta både kärlen för matavfall men självklart även de större kärlen som är avsedda för restavfall (de vanliga soptunnorna) När du ändå är i farten med tvätta matavfallskärlen rekommenderas att även tvätta övriga kärl och minst en gång per år passa på att tvätta själva soprummet.  En stor del av kostnaden för kärltvätt ligger i att få tvättbilen utkörd till din adress så det är en väldigt liten extrakostnad att tvätta samtliga kärl i ditt soprum. Har din BRF eller bostadshus flera soprum så kan alla kärl rengöras inom samma utkörningsavgift.

Vi utför kärltvätt i hela stockholmsregionen och inget jobb är för stort eller för litet. När du beställer kärltvätt från oss på kärltvätten kommer vi och hämtar din nyckel på en tid som passar dig. Du bestämmer själv hur många gånger per år du önskar få dina kärl rengjorda. Vi använder endast skonsamma rengöringsmedel när vi utför kärltvätt i ert soprum.

På vår hemsida kan du själv räkna ut ett pris för kärltvätt för just ditt bostadshus eller bostadsrättsförening. Gå in på karltvatten.se och fyll i kalkylatorn på vår hemsida. Efter att du gjort detta får du en offert på kärltvätt skickad till din epost på direkten. När du beställer kärltvätt från karltvatt.se får du en fullständig och heltäckande offert helt på dina villkor och enligt de specifikationer som du önskar. Våra offerter är mycket tydliga och inga dolda eller tillkommande avgifter finns när du väljer att låta karltvatten.se utföra kärltvätt i din bostadsrättsförening eller bostadshus. Vi kan oftast utföra kärltvätt redan samma vecka eller veckan efter du gör din beställning visa karltvatten.se. Dessutom är vi billigare på kärltvätt än de flesta av våra konkurrenter. Vi kan hålla ett förmånligt pris då vi är specialiserade på just kärltvätt och inget annat.

En sammanfattning om varför det är viktigt med regelbunden kärltvätt.

Kärltvätt håller ditt soprum hygieniskt och du slipper problem med både dålig lukt och skadedjur. Kärltvätt är extra viktigt nu när det sedan den 1a januari är lag på att källsortera matavfall för både privatpersoner och verksamheter.

Passa på att låta oss göra en storstädning av ditt soprum samtidigt som vi gör en kärltvätt. Genom att göra kärltvätt och storstädning av soprum samtidigt får du både fräscha kärl och ett fint och rent soprum.

Vi rekommenderar att du gör kärltvätt minst två gånger per år men gärna tre eller 4 gånger då källsorteringen av matavfall ökar risken för uppkomst av bakterier och dålig lukt i soprummet.

Det är extra viktigt att utföra kärltvätt under årets varma månader då förruttnelseprocessen går fortare ju varmare det är i den omgivande luften.

Tack för visat intresse!

Vi har nu skickat en tydlig och kostnadsfri offert till din e-post.

Mvh 

Karltvatten.se