Alla gillar fräscha soprum

Du vet väl att från och med den 1 januari 2024 är det enligt lag obligatoriskt att sortera matavfall. Kravet gäller både privatpersoner och verksamheter.

Det myndigheterna menar med matavfall är alla ickeflytande köks- och livsmedelsavfall samt flytande matfett. Detta avfall skall samlas in i ett för ändamålet avsett sopkärl.

Detta medför såklart lite högre belastning på både soprum och sopkärl. För att bibehålla ett rent och fräscht soprum är det därför klokt att med jämna mellanrum utföra sopkärlstvätt. Sopkärlstvätt går fort att utföra och efter avslutad sopkärlstvätt så slipper du både dålig lukt i soprummet och får ett fräscht sopkärl.

Sopkärlstvätt kan utföras hela året utom när temperaturen långvarigt understiger noll grader. Generellt så kan vi utföra kärltvätt mellan mars och december, med vissa undantag om det skulle vara för kallt.

Om du inte med jämna mellanrum utför sopkärlstvätt är risken stor att en dålig odör sprider sig i ditt soprum. Denna dåliga odör riskerar dessutom att dra till sig skadedjur i form av flugor och gnagare. Sopkärlstvätt är extra viktigt under årets varmare månader då förruttnelseprocessen går snabbare ju högre temperaturen är.

När du ändå passar på att göra en sopkärlstvätt så kan du samtidigt passa på att ge ditt soprum lite kär-lek. Vi erbjuder en komplett soprumstvätt i samband med sopkärlstvätten. Då rengör vår personal hela ditt soprum, både golv, väggar och tak. Även denna åtgärd bidrar till minskad lukt och ett trevligare soprum för alla att vistas i.

Sopkärlstvätt utförs genom att en speciell tvättbil behandlar dina sopkärl med högtryck och rengöringsmedel. Kärltvätten påverkar inte själva soprummet utan det är endast sopkärlet som tvättas varför du inte behöver ha någon golvbrunn i soprummet för att kunna göra en sopkärlstvätt.

Vi utför sopkärlstvätt i hela Stockholm och tvättar allt ifrån ett kärl och uppåt. Vi kan tvätta både kärlen för matavfall men självklart även de större kärlen som är avsedda för restavfall (de vanliga soptunnorna) När du ändå är i farten med tvätta matavfallskärlen rekommenderas att även tvätta övriga kärl och minst en gång per år passa på att tvätta själva soprummet.  En stor del av kostnaden för sopkärlstvätt ligger i att få tvättbilen utkörd till din adress så det är en väldigt liten extrakostnad att tvätta samtliga kärl i ditt soprum. Har din BRF eller bostadshus flera soprum så kan alla kärl rengöras inom samma utkörningsavgift.

Vi utför sopkärlstvätt i hela stockholmsregionen och ingen jobb är för stort eller för litet-

Tack för visat intresse!

Vi har nu skickat en tydlig och kostnadsfri offert till din e-post.

Mvh 

Karltvatten.se